Здравейте, дами, ние сме The Gentlemen

Създадена през лятото на 2017г., The Gentlemen е банда, която можете да чуете предимно по столичните клубове и плажните барове. С песни като “БДЖ”, за които от отдавна сме наясно, че са по-големи от нас самите, ни е трудно да определим стила на нашата музика. В нея хората откриват рокендрол, фънк, реге, а също така сме чували, че сърцата на дамите се разтапят под звуците на нашите балади.

The Gentlemen е единствената по рода си банда, която има запис само на една песен, но той е правен два пъти, а на парчето са заснети два видеоклипа. Парчето “Парашутка”, което редовно дава старт на концертите на групата, можете да чуете тук. В момента се занимаваме както със записи на част от старите шлагери, така и с писането на нови песни.

Кольо Млякото

Никола Стоянов, добре познат в буржоазните среди като Кольо Млякото, е фронтмен и създател на The Gentlemen. По образование е актьор, но винаги е искал да има банда. Ето защо съдбата решава да му предложи възможността да изиграе фронтмена на музикалната група в сериала Революция Z. Сега обаче той рядко се връща към спомените от телевизионната си кариера. След като открива своите джентълмени-сподвижници The Gentlemen става едно от основните му полета за развитие. Когато не е фронтмен и китарист в групата, Млякото е актьор на свободна практика с представления в няколко столични театъра и режисьор на театрални спектакли, които продължават да се играят с голям успех.

Лорд Дино

Деян Цвятков е Лорд Дино – пианистът в групата. Актьор по образование, той обожава концертите и енергията, които те му носят. От малък свири на пиано, но класическа музика и повече за себе вкъщи. Срещата му с Млякото обаче променя нагласата му към музиката. Млякото настоява, че Лорда има отговорност към таланта си и така двамата правят първия си съвместен концерт “27 години на сцената”. След неочаквания успех става ясно, че те трябва да продължат работата в същата насока. Лорда започва да свири с Млякото и Дидо Гущера и така започва малко по малко да се оформя групата The Gentlemen. Междувременно Дино прекратява актьорската си кариера и се насочва към кинорежисурата. Сега той има един реализиран късометражен филм и работи по втория.

Стельо Барона

Стелян Радев – вокалист, беквокалист и китарист. Стельо също е актьор, но сценичния му талант, гласовите му данни и музикалните му вкусове веднага го вкарват в клуба на джентълмените. Още в академията той започва умело да балансира между театъра и музиката – нещо, което продължава да прави с лекота и съвършенство. От репетиции в театъра идва да свири в репетиционната, от концерт в Терминала се готви за спектакъла си на следващия ден в Народния. Стельо, за разлика от Иво е и човекът в групата с най-много прякори – Стельо Пичето, Стельо Палачинката, Стельо Бакшиша, Стельо Хем… по-добре да спрем дотук и да не навлизаме в подробности за произхода на всеки един от тях. За тази страница решихме да го назовем с най-изискания му прякор – Барона, защото макар и по принуда, Стельо е джентълмен от класа.

Иво Делфина

Ивайло Данаилов е нашият талантлин басист. Иво е от всичко най. Най-малък в групата, най-умен, най-музикален, най-обичан от публиката. Умее да свири на почти всички измислени от човечеството инструменти, но обича да се придържа към баса като така поставя една джентълменска основа в звученето на групата. След като е участвал в различни банди, за известно време попада в музикален вакум. В този период той създава своята компания за компенсация от закъснели полети и се превръща в преуспял млад предприемач. След като се намери с The Gentlemen, той започна елегантно да съчетава работата си на млад собственик на корпорация с тази на енергичен басист.

Дидо Гущера

Деян Желязков – барабани. Дидо е най-старият сподвижник на Млякото в музикалните му приключения. След като свири в различни групи за дълго време попада в музикална пауза докато случайно не се запознава с Млякото. Двамата  веднага разбират, че трябва да правят музика заедно. Различните способности на Дидо заслужават цял един роман, но в момента, когато не е тупкащото сърце на бандата, Дидо прави генерации – онези модификации при автомобилите, които ги карат да реват като расови зверове. Този изискан джентълмен публикува наскоро и първата си книга, която продължава да се радва на забележителен интерес.